Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A rendellenes hőérzet következménye

III / 6. A rendellenes hőérzet következménye
 
Normál körülmények között a külső hőmérséklet-változások belső folyamatokat indítanak el. Először megjelenik a hőérzet, ezután megkezdődik a szervezet hűtése, ill. fűtése.
Ha a hőérzet „nincs pontosan a helyén”, észrevétlenül a megengedettnél nagyobb hőhatásnak tesszük ki szervezetünket, emiatt bizonyos idő után a belső szervek hőviszonyai megváltoznak. Ilyenkor fel sem tűnik, hogy átléptünk bizonyos szabályokat. A módosult hőérzet miatt pl. nem vesszük észre a nem megfelelő öltözködést, ám eközben belső szerveinkben idővel károsodás lép fel. Ezek olyan ellentmondások, melyek szerveinket megterhelik.
A folyamat esetenként nagyon lassú. Sokszor éveket, évtizedeket jelent, a tartalékainktól függően. Ilyen hosszú idő alatt elváltozások keletkeznek szerveinkben. Évek múlva, egy esetleges újabb hőtúlterheléskor, a szervezet heves, erős válaszreakciókkal reagál (a melegre is, de többnyire a hidegre). Ilyen válaszreakciók pl.: a tüsszögés, fokozott kiválasztási tevékenység az orrnál, a szemnél viszkető érzés, könnyezés, nehezen meghatározható helyeken belső tompa nyomó érzés megjelenése, köhögés, a bőrön megjelenő különböző tünetek, ízületi érzékenységek, stb.
Saját tapasztalatom azt mutatja, hogy több különböző betegség kialakulásához is azonos út vezet. Ez az út: a szervezet jelzéseinek fel nem ismerése; a hőérzet hibás megjelenése vagy figyelmen kívül hagyása, a nem megfelelő öltözködés, amely a szervezet tartalékainak lemerülését eredményezi, majd egészségkárosodáshoz vezet. Gyakorlatomban ezt a közös vonást találtam a különböző betegségek – az ízületi panaszok, a szénanátha, allergia, asztma, szklerózis multiplex, inkontinencia, visszérpanaszok… – és a szervezetet érő hűtő hatások között. Valamennyi betegségnél fellelhető volt a kelleténél nagyobb mértékű hőleadás, ezért ezt érdemes részletesebben megvizsgálni
 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.