Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Terápiás javaslat az incontinenciára

2008.11.02

 

 

 

Terápiás javaslat az incontinenciára

 
A különböző panaszok azonos terápiát igényelnek:
               Az első a kiváltó okok tisztázása, amelyek a rendellenességet okozták, ezekre fel kell hívni a beteg figyelmét, elfogadtatni vele, „ki kell emelni” az életvezetéséből, majd ezután kerülhet sor a tünet kezelésére.
               Bizonyos betegséget a gerinc mentén levő, megrövidült, bekötődött szalagok okoznak. A gerinceredetű panaszok kezelése meglehetősen nehéz. A gyakorlatok végzése kellő figyelmet és megfelelő fokozatosságot igényel, valamint a türelem is kiemelten fontos! A célzott gyakorlatok lazítják, oldják az izmok kötöttségét, ezáltal jó hatást gyakorolnak a keringésre és az idegpályáknál keletkezett rendellenességekre is (lásd: 35., 36., 37., 38., 40., 44. ábra).
               A megfelelő meleg, a test kellő hőszigetelése a gyulladásos folyamatot, annak következményét igyekszik megszüntetni.
               Kiegészítő terápia hólyaggyulladás esetén: helyi melegítés. A fürdőkádba nagyobb méretű lavórt kell helyezni, a beteg beleül és teleengedi meleg vízzel. Ehhez folyamatosan egyre melegebb vizet enged. Az ülőfürdő kb. 15-20 percig tart. Ezalatt jól átmelegszenek a kismedence szervei. A befejezés után az érintett bőrfelület némiképp kipirosodik. Ezután nem tanácsos kimenni a szabadba. (A fürdőt célszerű lefekvés előtt végezni.) Hatására néhány hét, hónap múlva a gyulladásos panaszok jelentősen enyhülnek, megszűnnek. Ha a gerinc vagy a gerincből kilépő idegek is gyulladásban vannak, a terápia fokozott figyelmet igényel, esetleg kerülendő.
 
A módszer alkalmazásával az említett panaszok jól kezelhetők. Ehhez azonban évekig be kell tartani az útmutatásokat. Ellenkező esetben, ha a kiváltó ok ismét fellép, a tünet kiújul.