Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Esettanulmány szénanáthás allergiára

2010.05.10

 

 

  Az alvás során a szervezetet érő hőhatások, melyek mintegy tíz év alatt elváltozásokat hoztak létre a szervezetben.

 

Esettanulmány:

 "Kertes házban nőttem fel, ahol a jó hőszigetelésnek köszönhetően nyáron a nagy melegben is kellemes hűvös volt. Az éjszakai takarózás nem jelentett problémát, nem úgy, mint amikor társasházba költöztem, ahol a hőmérséklet nyáron gyakran elérte a 30-35oC-ot. Ehhez nem voltam szokva. A nagy meleg az alvásnál sok kellemetlenséget okozott. Úgy próbáltam segíteni magamon, hogy éjszakára nyitva tartottam az ablakot, és meglehetősen vékonyan, mindössze egy lepedővel takaróztam. Így valamennyire elviselhető volt a meleg.

Kb. 10 év elteltével addig nem tapasztalt tünetek jelentkeztek. Reggel ébredés után mind sűrűbben fájt a hátam, a derekam. (Akkor még nem tudtam, melyik belső szerv kisugárzása húzódik meg a derékfájás mögött, és mi ennek a kiváltója.) Mintha elfeküdtem volna a hátamat, ami aztán a nap során bejáródott. Arra gondoltam, az ágy okozza a hát- és derékfájást.

Egyre gyakrabban tapasztaltam erős, égő érzést a szememnél, intenzív kiválasztást az orr nyálkahártyájánál. Fel lehetne sorolni szinte valamennyi klasszikus tünetet, melyek hosszú ideig kísértek. Az allergiavizsgálat kimutatta, hogy szervezetem sok mindenre fokozott reakcióval válaszol. Gyógykezelésre szorultam. Rendszeresen használnom kellett a különböző készítményeket. Az egyik spray-t szájon át, a másikat orron keresztül kellett alkalmazni. Panaszaim tavasszal és ősszel mindig felerősödtek. Ezzel együtt derekam, hátam, gerincem is egyre gyakrabban fájt. Kezdtem járni a betegek évekig tartó szokásos tortúráját. (A betegség leírása nem tartalmazza azokat a zsákutcákat, melyek nem vezettek eredményre.)

Miután túl sok eredmény nem mutatkozott, jógázni kezdtem. Megtanultam, milyen szerv kisugárzása húzódik meg a derékfájás, a hátfájás mögött, lassan rendeződtek panaszaim. Végül azt is sikerült behatárolni, mely élethelyzetek milyen belső szervi rendellenességeket okoznak. A több mint húsz év alatt megfigyeltem a szervek reakcióit a különböző hatásokra, a hőháztartás tartalékainak lemerítése és a betegségek kialakulása közt.

Mire eljutottam oda, hogy teljesen panaszmentes lettem, egészségemben több hullámvölgy is jelentkezett. Ezt fontosnak tartom megjegyezni, mert ez mindenkivel előfordulhat. Ilyenkor alaposan meg kell vizsgálni, hogy az említett fejezetekben leírtaknak sikerült-e maradéktalanul eleget tenni. Tüneteim ismételt felbukkanását akkor kudarcként éltem meg, utólag azonban éppen ezek igazolták a részterületek szerepét. Azért jelentkeztek ismét a panaszok, mert némely területen visszatértek a betegséget kiváltó élethelyzetek."

Több hasonló betegnél módomban állt megfigyelni, hogy mi áll panaszaik hátterében. Valamennyiüknél fellelhető volt a hőháztartás rendellenessége folytán keletkezett belső sérülés.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.